in the Hive

Facem cel mai bine ceea ce ne place cel mai mult.

c. hopkins despre curiozitate si profit December 14, 2009

Filed under: publicitate — inthehive @ 21:37
Tags: , , , , , , , ,

          “Curiozitatea e un factor afectiv puternic, mai ales la femei. Descrie-le un cadou, unele vor decide ca si-l doresc, altele ca nu. Dar toate is doresc un cadou surpriza.

          Trebuie sa tii cont de anumite lucruri intr-o astfel de oferta. Cadoul nu trebuie sa dezamageasca. Trebuie sa fie intrucatva mai bun decat se asteapta ele. Apoi, oferta trebuie pusa intr-un mod insidios.

          Cititorul poate spune ca asta nu este decat sampling si vanzare, nu publicitate in adevaratul sens al cuvantului. Nu am intelegere pentru publicitatea demna, in sensul clasic. Facem treaba asta ca sa obtinem rezultate. Vorbaria cea mai rafinata din lume nu are nici un sens daca nu aduce bani. Sute de milioane de dolari sunt aruncati in fiecare an pe asa ceva.

          Vreau sa vand ce am de vandut si sa-l vand cu profit. Vreau sa vad cifrele de costuri si de vanzari. Putem sa pozam in artisti si genii doar pentru scurt timp. Oamenii ne vor simti. Toti cei care au mizat pe asa ceva au disparut – toti pe care ii stiu. Dar unul care obtine cu adevarat rezultate nu-si va pierde niciodata farmecul.

          Uneori intalnim oameni ale caror idei sunt fixate pe lucruri neesentiale. Nu vor decat sa se laude cu rezultatele lor. […] Scopul final al unei afaceri este profitul. Daca te indrepti spre altceva te vei trezi in scurt timp discreditat.

          De multe ori am pierdut oferte, pentru ca am refuzat sa promovez o institutie. Sau vreun orgoliu personal. Intotdeauna am descoperit ca aceia care urmareau obtinerea profitului erau mare majoritate. Oamenii cauta cu disperare noi metode de a face bani. Descoperiti aceste metode, cum trebuie ele promovate, si veti obtine de zece ori mai mult. Nu literatura, nu ceva care sa-i faca pe prietenii tai sa spuna “Asta-i minunat!”, ci vanzari concrete. Cel care va incerca altceva nu va fi decat un diletant.”

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s